Enter your username and password here in order to log in on the website:

Спонсори и партньори

Какво е Система за управление на съдържанието?

Система за управление на съдържанието (CMS) е софтуер, с помощта на който  лесно и бързо можете да добавяте/редактирате или изтривате съдържание от всякакъв тип, включително медийни файлове.

Някои основни характеристики на една система са:

Разделяне на съдържание, структура и дизайн

CMS подобрява жизнения цикъл на вашия уеб сайт. "Виждането и усещането" на вашия сайт може да бъде променяно или преобразено, докато съществуващото съдържание остава незасегнато, както и текущо работещата структура. Не е необходимо да се тревожите за копиране и поставяне на съдържание на друг сайт, просто поставете своя нов дизайн и системата за управление на съдържанието ще свърши останалото.

Лесно публикуване на съдържание, без нужда от специални знания

Ако можете да използвате компютър, вие можете да управлявате съдържанието на вашия сайт. Изполвайки графичен потребителски интерфейс, авторите лесно могат да добавят текст, изображения и мултимедийни файлове, да зададат график на публикуване на отделните елементи със съдържание, давайки им възможност да определят появата или забранят показването на отделни елементи в зависимост от предварително зададено време.

Представете си: Вие никога няма да се нуждаете от уеб дизайнер, ако искате да добавите бутон в меню като изображение. При всяка промяна, която правите такъв бутон автоматично ще бъде създаван и ще бъде поместван в менюто. Не е необходимо да закупувате и изучавате специални програми за обработка на изображения. Можете да публикувате вашите снимки директно от вашия цифров фотоапарат или камера.

Основни предимства на CMS:

 • Децентрализирана поддръжка.
  Единствено се нуждаете от уеб браузър. Може да редактирате навсякъде, по всяко време.
 • Дизайн без специални технически познания.
  Хората със средно ниво на владеене на текстообработка могат лесно да манипулират съдържание. Не са необходими знания за HTML.
 • Конфигуруем достъп.
  На потребителите се задават роли и права за достъп, които предотвратяват промяната на съдържание, за което те нямат необходимите права.
 • Постоянство на дизайна.
  Поради това, че съдържанието се съхранява отделно от дизайна, съдържанието от различните автори остава със същия, постоянен дизайн.
 • Автоматично генериране на навигацията.
  Менютата са генерирани автоматично, базирайки се на съдържанието и връзките.
 • Съхранение на съдържанието в база от данни.
  Централно съхранение означава, че съдържанието може да бъде преизползвано на много места в сайта и да бъде приспособено за преглед от множество устройства (web browser, мобилен телефон/WAP, PDA, принтер, iPhone, HTC).
 • Динамично съдържание.
  Разширенията, каквито са форумите, системите за гласуване, колички за пазаруване, търсещи машини, управление на новини съществуват за вграждане във вашия сайт. Промяна или добавяне на ново разширение е изисква технически знания и умения.
 • Всекидневни осъвременявания.
  Не е необходимо да използвате услугите на уеб дизайнер или програмист за всяка малка модификация - вие имате контрол над сайта и можете да го промените сами.
 • Сътрудничество.
  Спомага за по-бързи осъвременявания, спомага за сътрудничеството между редакторите.
 • График на съдържание.
  Публикуването на съдържание е времево контролирано, скрито от неупълномощени посетители или изискващо специални права за преглед.

TYPO3 предлага всички тези качества и много повече. Посетете страницата с характеристиката на TYPO3